Nieuwe leningen verstrekt vanuit Solidair

BuyBio (zie foto), VOF de BroodFondsMakers en de Rooie Rat

foto winkel

 

BuyBio

De met elkaar verbonden biowinkels BuyBio en De Graanschuur in Amersfoort krijgen een lening van 20.000 euro met een looptijd van vijf jaar voor het wegwerken van een liquiditeitsprobleem. Over een jaar wordt bekeken of de biowinkels nogmaals een lening van 20.000 euro krijgen (www.buybio.nl)

 

VOF BroodFondsMakers

De VOF BroodFondsMakers krijgt een liquiditeitslening van 15.000 euro met een looptijd van vijf jaar voor de werving en begeleiding van nieuwe Broodfondskringen. De BroodFondsMakers bestaat uit Biba Schoenmaker (BYOI), André Jonkers (de Verandering) en Haiko Liefmann (Buro Telrijk). Meer informatie over het Broodfonds is te vinden onder het kopje 'Eigen voorzieningen'. 

 

Boekhandel de Rooie Rat

Boekhandel de Rooie Rat kreeg net als vorig jaar een kortlopende lening, tot 1 april, ter voorfinanciering van de jaarabonnementen van vervolgwerken. Zij moeten de rekeningen aan de uitgeverijen, in het bijzonder Kluwer, eerst zelf betalen en worden daarna pas door de afnemers betaald. Het gaat om een bedrag van 50.000 euro tegen 6% rente (www.rooierat.nl)