Nieuws


Solidair verstrekt geen leningen meer

vrijdag 18 okt 2013

Zoals te lezen in het artikel over de toekomst van Solidair, is de organisatie zich aan het herorienteren op haar taken en bezigheden. Het verstrekken van leningen aan leden en donateurs is één onderdeel van Solidair.

lees verder

Toekomst Solidair

donderdag 17 okt 2013

November 2012 vond het vierjaarlijks Solidair congres plaats in het Beauforthuis, midden in een prachtig gekleurd en mistig herfstbos bij Austerlitz. De deelnemers bespraken waar Vereniging Solidair staat.

lees verder

Te huur: Aantrekkelijke werkplekken nabij centrum van Utrecht

woensdag 16 okt 2013

Prettig (samen)werken op loopafstand van de Oudegracht? Dat kan. Aan de Lauwerecht 55 zijn per direct werkplekken te huur. De werkplekken zijn ruim en licht en bevinden zich in gezamenlijke ruimtes. Ook is er een sfeervolle vergaderruimte met een grote houten tafel, die door de huurders in goed overleg gratis kan worden gebruikt.

lees verder

Lening verstrekt aan (web) winkel Vega-life

woensdag 1 feb 2012

Vega-life ontvangt lening van €40.000,-- Vega-life is een webshop en winkel in Amsterdam die dier- en milieuvriendelijke producten verkoopt. De lening werd aangevraagd voor investeringen om de continuïteit van het bedrijf te kunnen waarborgen en te zorgen voor een hogere omzet.

lees verder

Nieuwe leningen verstrekt vanuit Solidair

zaterdag 18 dec 2010

BuyBio (zie foto), VOF de BroodFondsMakers en de Rooie Rat BuyBio De met elkaar verbonden biowinkels BuyBio en De Graanschuur in Amersfoort krijgen een lening van 20.000 euro met een looptijd van vijf jaar voor het wegwerken van een liquiditeitsprobleem.

lees verder

Verslag Solidair café Nijmegen

zaterdag 18 dec 2010

Hoe was het 30 november? Het Solidair café in De Klinker in Nijmegen van dinsdag 30 november, had een grotendeels Nijmeegs gezicht. Naast Hilde en Rob van Paperclip Agency en Eus Jansen was er iemand van stichting Antenna, een internetprovider voor maatschappelijke organisaties, een journaliste / webredactrice/tekstschrijfster en iemand uit Utrecht die daar onder andere bezig is met de nieuwe regelgeving rond het kraakverbod en verbonden is met Rampenplan. Naast de aanwezigen waren vanzelfsprekend alle Solidairleden uitgenodigd, alsmede onder andere mensen van de Waarmakerij (www.waarmakerij.nl), een Nijmeegs initiatief dat meebouwt aan organisaties die maatschappelijke doelen nastreven, helpt initiatieven en communities dromen en ideeën waar te maken in de netwerkeconomie en een co-workplek heeft gecreëerd waar iedereen welkom is om te werken of anderen te ontmoeten.

lees verder

30 november Solidair café

maandag 15 nov 2010

Kom naar Nijmegen! Maak kennis met Solidair! Je bent van harte uitgenodigd om op dinsdag 30 november om 19:30 naar De Grote Broek in Nijmegen te komen. Er wacht hier een warm welkom op je. Met een glaasje Gluhwein kun je collega-Solidair-leden ontmoeten en gezellig bijkletsen.

lees verder

19 oktober Solidair cafe in De Balie

donderdag 7 okt 2010

Dinsdag 19 oktober ben je welkom bij het Solidair cafe in de Balie in Amsterdam. Het Solidair cafe is een mooie gelegenheid om kennis te maken met Solidair en leden van Solidair. Ben je geinteresseerd? Kom dan gerust langs en neem ook andere mensen mee die eens wat meer willen weten over ons samenwerkingsverband..

lees verder

30 september Kennismakingsmiddag

dinsdag 7 sep 2010

Kennismakingsmiddag Locatie: Lauwerecht 55Tijd: 14.15 - 16.00 uuraanmelden vooraf: info@solidair.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Je hebt al een en ander over Solidair gehoord en gelezen.

lees verder

activiteiten Solidair September - December

vrijdag 16 jul 2010

* 30 septemberOpen Lunch bij Solidair in Utrecht Locatie: Lauwerecht 55 Tijd: 12.30 - 14.00 uuraanmelden vooraf: info@solidair.nl * 30 septemberKennismakingsmiddag Locatie: Lauwerecht 55Tijd: 14.15 - 16.00 uuraanmelden vooraf: info@solidair.nl Je hebt al een en ander over Solidair gehoord en gelezen.

lees verder